Hvordan kan man bruge plantekasser i haven?

Der bør ikke være nogen tvivl om, at du kan bruge plantekasser til en lang række formål i din have. Netop det faktum, at der er et væld af muligheder for, hvad du kan bruge dem til, kan det være svært at beslutte sig for, hvordan man vil bruge dem.

Hvis du kan nikke genkendende til dette, bør du læse med i denne artikel. Her får du nemlig inspiration til, hvordan du kan bruge dine flotte og rustikke plantekasser i haven. Der vil sandsynligvis også være en af mulighederne, der falder i din smag.

Brug dem som køkkenhave

En af de klart bedste måder at bruge sine plantekasser på, er ved at lave en køkkenhave. Det er ikke blot noget, der vil pynte i enhver have, men vil samtidig også betyde, at man får noget brugbart ud af dem, da man kan plante grøntsager, krydderurter mv.

Overvejer du, om det er en løsning, der er noget for dig, skal du naturligvis huske på, at det kræver, at du gider at passe den. Der findes grøntsager og krydderurter, der ikke kræver det store, men du kommer ikke til at slippe helt for at passe og pleje dem.

Brug dem på terrassen

Det er ikke alle, der tænker over det, men der er faktisk også rig mulighed for at bruge plantekasser på sin terrasse. Hvis du har en stor terrasse, hvor du gerne vil udnytte den store mængde plads, kan en række plantekasser være en god måde at gøre det på.

I denne forbindelse er det værd at nævne, at der er stor forskel på, hvordan man bruger dem. Der er mange, der nærmest vælger at bruge dem som et hegn yderst på terrasse, mens andre bruger dem til at inddele terrassen i mindre sektioner.

Brug dem til opdeling i haven

​​Hvis du har en stor have, kan det også være en god løsning, at du bruger dine plantekasser til at dele haven ind i mindre sektioner. Det kan f.eks. være, at du vil bruge dem til at markere en sektion, du gerne vil bruge til at markere, hvor et område starter og slutter.

Andre vælger at bruge deres plantekasser til at skabe mere fylde i en stor have. I stedet for blot at have en stor og tøm græsplæne, kan du vælge at udnytte pladsen bedre med plantekasser. Det er selvfølgelig ikke noget for alle, men det er en meget populær løsning.