Idéer til forårsarbejde i haven

Foråret er en travl tid i haven, hvor planter begynder at vågne op fra vinterens dvale. Derudover er det vigtigt at udføre visse opgaver for at forberede haven til den kommende vækstsæson. Herunder kan du læse mere om forskellige opgaver, som du kan gå i gang med om foråret. 

Gør din have klar ved at fjerne ukrudt

Der er en del havearbejde, du kan gå i gang med, når foråret er på vej. Brug de forskellige opgaver som inspiration til, hvad du kan lave i din have. Du kan eksempelvis starte med at fjerne al det ukrudt, der er dukket op i løbet af vinteren. Dette forhindrer, at ukrudtet konkurrerer med dine planter om vand, næringsstoffer og plads.

Beskær dine planter og fæld træer

Du kan også beskære buske, træer og stauder efter behov for at fjerne døde eller beskadigede grene og derved fremme en sund vækst. Beskæringen skal udføres, før planterne springer ud, så sørg for at gøre det tidligt på foråret. Har du træer, der skal fældes, er det også tid til dette. Du kan gøre det selv eller få professionel hjælp. Hvis der er brug for træfældning med kran, er det en god idé at aftale en tid for dette.

Gødning af jorden

Du bør ydermere tilføje kompost eller organisk gødning til dine blomsterbede m.m. for at forbedre jordens struktur og tilføre næringsstoffer til planterne. Dette kan hjælpe med, at dine planter og blomster bliver endnu smukkere.

Opdel eksisterende planter og plant nye planter

Foråret er den perfekte tid til at opdele stauder og andre flerårige planter. Dette er godt for planterne, da det fremmer deres vækst. Du kan også plante nye planter og frø, når risikoen for frost er overstået.